Selecteer een pagina

Trailer: Continu Experimenteren Podcast

Continu Experimenteren Podcast

Op dit moment ben ik de content voor de eerste afleveringen van de “Continu Experimenteren Podcast” aan het verzamelen.

We gaan het hebben over:

  • Digital Marketing
  • Growth Hacking
  • Storytelling
  • Content creatie
  • en meer!

De trailer wil ik alvast met je delen. Ik ben heel benieuwd wat jij ervan denkt!

Shownotes:

Transscript:

Hoe vet is het dat jij deze podcast hebt gevonden. Dit betekent dat je houdt van zowel verhalen als experimenten.

Mijn naam is Hervé Maas en welkom bij de Continu Experimenteren Podcast

Deze Podcast combineert het vertellen van verhalen met experimenteren. De Experimenten vormen de basis van het verhaal dat ik vertel. Zo vertel ik het verhaal van itContinues en de mensen waarmee ik werk. Het is een continu verhaal dat je meeneemt in de ontwikkeling van itContinues, mezelf en anderen.

Waar haal ik inspiratie en ideeën vandaan?
Hoe maak ik daar wat interessants van?

Want om eerlijk te zijn. Het proces is simpel maar niet makkelijk. Ik neem je mee het ontwikkelingsproces en bij de experimenten die ons vertellen of we op het juiste pad zitten.

Gaandeweg zullen andere ondernemers en interessante personen aan het woord komen om hun visie op experimenten te geven.

Want in tegenstelling tot wat de meeste denken. Iets nieuws begint niet met een idee, maar met de eerste actie in die het idee vormt. Vervolgens  helpen experimenten bij het bepalen van de juiste acties en ontginnen de benodigde grondstoffen om het product beter te maken.

Wat ik nu beschrijf lijkt op “Growth Hacking” maar deze term zal ik niet gebruiken om wat ik doe te definiëren. Want zodra iemand Growth Hacking gaat uitleggen dan spreken ze over de best practices en tactieken die zij toe pasten om een bedrijf zo snel mogelijk te laten groeien.

Maar is ongeremde groei wel wat je zoekt?

Lees het artikel van TechCrunch “When Growth Hacking goes Bad”, link in de beschrijving maar eens. Vaak wordt Growth Hacking gebruikt om ego strelende statistieken te helpen groeien. Natuurlijk gat er ook veel goed, ik wil mijn mede Growth Hackers niet in een kwaad daglicht zetten. Maar ik ben van mening dat veel growth hackers enkel bezig zijn met de statistieken en niet met het verhaal en de bottlenecks van een onderneming.

Uiteindelijk draait het om het toevoegen van waarde aan de wereld. Niet om groei of winst maken. Groei en winst zijn niet de grondstoffen voor succes.

De grondstoffen succes zijn:

Verhalen, Interacties en Doelen.

Gedurende de experimenten die we uitvoeren, gaan we deze grondstoffen vinden en vervaardigen tot dat wat de wereld van waarde is.

Dus volg de podcast op Spotify, Apple Podcasts of waar jij jouw favoriete podcasts ook luistert.

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de itContinues nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in online marketing strategieën. Mis deze waardevolle kans niet en het is nog gratis ook!