Webdev

Camping Fazantenhof

Natuur in het ❤️ van Nederland

Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt de camping van Jan-Willem Stoorvogel. In 2020 heeft hij dit familiebedrijf overgenomen van zijn moeder en met succes. De camping staat deze zomer helemaal vol.

De website speelt hierbij een grote rol!

Client

Camping Fazantenhof

Periode

2020 tot heden

Duration

Onbepaalde tijd

Focus

Ondersteuning en ontwikkeling van de Website

WebDev & SEO

#doorDeBomenVindbaarZijn

Rust, reinheid, regelmaat.

Eigenlijk alles dat de website technisch miste. Het was een prachtige site, maar had een dikke handleiding.

%

Nieuwe gebruikers

plugin minder

betere laadtijd

Aanpak

Verscholen in het woud der plugins

We moesten flink kappen

De website van Camping Fazantenhof was aan de voorkant echt prachtig, maar aan de achterkant een draak om mee te werken.

Dit uitte zich in conflicterende plugin na updates. Een thema dat hopeloos verouderd was en niet meer werd bijgewerkt zonder dure licentie en een backend waarin je soms uren moest zoeken om een simpele wijziging te doen.

Vandaar dat Jan-Willem, de eigenaar van de camping me vroeg om hier een oplossing voor te vinden voordat het nieuwe camping seizoen begon.

We begonnen met een inventarisatie van de kernfunctionaliteiten en wensen van de klant. vervolgens hebben we bekeken wat er geschrapt kon worden.

Uit deze inventarisatie bleek dat wij terug konden van 27 plugin, naar 12. Met tot gevolg dat de website een stuk lichter werd.

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

WordPress is inmiddels een zeer flexibel en compleet CMS. Toch willen veel developpers er een breiwerk van plugin van maken omdat ze een kleine functionaliteit.

Wij doen niet als of wij compleet anders zijn. Wat itContinues heeft, is een eigen suite aan plugins die nagenoeg alle functionaliteit die WordPress ontbeert.

Out-of-the-box thinking:

Simpel is beter!

Dit is nauwelijks out-of-the-box mogen heten. Maar het is iets dat weinig wordt gedaan. Door de installatie van Camping Fazantenhof te versimpelen wisten we de stabiliteit en werkomgeving te verbeteren en tegelijk de kosten te drukken.

De KISS-methode is wat ons betreft altijd van toepassing. Keep It Simple, Stupid. Als je dit niet doet dan weet je zeker dat je jouw onderhoudskosten binnen kan roeien. Maar zul je jouw klant niet lang tevreden houden.

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op:


Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?