Multimediale campagne

Schoonmaak je Rijk!

Schoonmakend Nederland

Heb je het al gehoord? Er is krapte op de arbeidsmarkt in 2022. Niemand wil meer werken voor een hongerloontje. De schoonmaak branche heeft dit gemerkt en daarom hebben ze nu de hoogste basislonen. Weet je welke doelgroep altijd te weinig geld heeft? Studenten! Nu weet jij wat de doelgroep is.

Client

Schoonmakend Nederland

Periode

September ’22 t/m Maart ’23

Duration

Onbepaalde tijd

Focus

Campagne ontwikkeling en management

Multimediale Campagne

#tikTok #snapChat #youTubeShorts #instagram

Oudere scholieren en studenten bereik je niet via de krant of TV. Zelfs Facebook en Google zijn wat te “OK, boomer” voor hen. Dus de focus lag op TikTok, Snapchat en Instagram.

bezoekers op de website in 30 dagen

Leads voor eenbaan ind e schoonmaak

Vertoningen

Aanpak

Short content first…

Shorts zijn de standaard

Mandje van… ~Korter!
Mandje ~Korter!
Mand!

Long form content leent zich niet goed voor het doel en de doelgroep van deze campagne. Hoewel TikTok wel langere content ondersteunt ging deze campagne nooit direct van organische content leven.

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

De campagne is daarom gericht op frustraties en directe fixes. Bus gemist! Fix die elektrische fiets van wat je verdient met werken in de schoonmaak. Of, weer alleen met wijn uit een pak en de goedkoopste olijven bij pa en ma thuis op de bank? Of gezellig stappen met de meiden zonder geldstress?

Deze uitdagingen benadrukken de pijn die studenten tegenwoordig voelen en ze reageerden er massaal op!

Out-of-the-box thinking:

“Op de neus”-communicatie

De communicatie van de Schoonmaak je Rijk campagne is daarom erg op de neus. Het druk niet zachtjes op het pijnpunt en lokt daarmee een reactie op.

De landingpage is duidelijk, doelgericht en simpel. Waar eerst het plan was om vacatures te tonen en studenten zelf te laten kiezen hebben we inmiddels gekozen voor het gebruik van een contact formulier en meer werk aan de achterkant.

Doordat de enige verwachting van de studenten de digitale variant van hun hand opsteken was. Kregen we honderden aanmeldingen gedurende campagne. Studenten die meer controle wilden gingen naar het vacature deel van de website en solliciteerde direct, met tot gevolg honderden extra aanmeldingen. Zo veel inmiddels dat de leden van Schoonmakend Nederland niet voldoende bijbaan vacatures snel genoeg online kregen.

Deze multimediale campagne raakte een snaar en verliep uitermate succesvol!

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op:


Chat openen
Hallo 👋
Kunnen we je helpen?