Selecteer een pagina
Campagne: Schoonmaak je Rijk

Campagne: Schoonmaak je Rijk

Multimediale campagne

Schoonmaak je Rijk!

Schoonmakend Nederland

Heb je het al gehoord? Er is krapte op de arbeidsmarkt in 2022. Niemand wil meer werken voor een hongerloontje. De schoonmaak branche heeft dit gemerkt en daarom hebben ze nu de hoogste basislonen. Weet je welke doelgroep altijd te weinig geld heeft? Studenten! Nu weet jij wat de doelgroep is.

Client

Schoonmakend Nederland

Periode

September ’22 t/m Maart ’23

Duration

Onbepaalde tijd

Focus

Campagne ontwikkeling en management

Multimediale Campagne

#tikTok #snapChat #youTubeShorts #instagram

Oudere scholieren en studenten bereik je niet via de krant of TV. Zelfs Facebook en Google zijn wat te “OK, boomer” voor hen. Dus de focus lag op TikTok, Snapchat en Instagram.

bezoekers op de website in 30 dagen

Leads voor eenbaan ind e schoonmaak

Vertoningen

Aanpak

Short content first…

Shorts zijn de standaard

Mandje van… ~Korter!
Mandje ~Korter!
Mand!

Long form content leent zich niet goed voor het doel en de doelgroep van deze campagne. Hoewel TikTok wel langere content ondersteunt ging deze campagne nooit direct van organische content leven.

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

De campagne is daarom gericht op frustraties en directe fixes. Bus gemist! Fix die elektrische fiets van wat je verdient met werken in de schoonmaak. Of, weer alleen met wijn uit een pak en de goedkoopste olijven bij pa en ma thuis op de bank? Of gezellig stappen met de meiden zonder geldstress?

Deze uitdagingen benadrukken de pijn die studenten tegenwoordig voelen en ze reageerden er massaal op!

Out-of-the-box thinking:

“Op de neus”-communicatie

De communicatie van de Schoonmaak je Rijk campagne is daarom erg op de neus. Het druk niet zachtjes op het pijnpunt en lokt daarmee een reactie op.

De landingpage is duidelijk, doelgericht en simpel. Waar eerst het plan was om vacatures te tonen en studenten zelf te laten kiezen hebben we inmiddels gekozen voor het gebruik van een contact formulier en meer werk aan de achterkant.

Doordat de enige verwachting van de studenten de digitale variant van hun hand opsteken was. Kregen we honderden aanmeldingen gedurende campagne. Studenten die meer controle wilden gingen naar het vacature deel van de website en solliciteerde direct, met tot gevolg honderden extra aanmeldingen. Zo veel inmiddels dat de leden van Schoonmakend Nederland niet voldoende bijbaan vacatures snel genoeg online kregen.

Deze multimediale campagne raakte een snaar en verliep uitermate succesvol!

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op:


Heyho

Heyho

Google Search Advertising

HeyHo

Huren doe je zo

Deze klus draaide om het opbouwen en ontwikkelen van de HeyHo Google Ads Search campagnes. Doordat heyHo feitelijk nog in de start-up fase van de onderneming zit, bestaat deze klus uit veel experimenteren, ontwikkelen en itereren. Om het uiteindelijk over te dragen aan de aangenomen Advertising Specialist

Client

HeyHo

Periode

2020 tot Zomer 2022

Duration

2 jaar

Focus

Optimalisatie van omzet uit Google Ads

Google Search Ads

#HeyHoSearchAdsDoeJeZo

Concurrentie is er voldoende binnen de gereedschap-verhuur sector. Een vrij traditionele en, eerlijk, vastgelopen markt. HeyHo to the Rescue!

%

van conversie uit Search Ads

meer omzet uit Search Ads

Lagere CPC

Aanpak

Gereedschap verhuur is niet nieuw het vereist

WD40 tegen roest

De markt voor gereedschap verhuur leek behoorlijk op slot voordat HeyHo begon. De bouwmarkten, oranje vrienden en de eigen adresjes domineren de markt.

Wat echter vrij bizar bleek was dat veel mensen zochten naar goed gereedschap en vervolgens online verzocht worden om naar locatie te komen. Niemand nam de moeite om het gereedschap naar locatie te brengen.

Wanneer een hele markt achterover hangt en verwacht dat de klant naar hun komt, dan is de markt rijp voor een partij die het anders doet.

Dit is dus HeyHo.nl

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

Onze focus is het Google Ads-account. De ontwikkeling hiervan begon bij het splitsen van de campagne en ervoor te zorgen dat het beschikbare budget naar de juiste campagnes vloeide.

Ook moest de CPC aanzienlijk omlaag om conversies iets op te laten brengen. Natuurlijk is een nieuwe klant meer waard dan een enkele conversie. Maar in het begin was het break-even punt veel te ver weg.

Inmiddels is dit opgelost.

Out-of-the-box thinking:

Bring some sass

Toen de basics functioneerde zijn we met het leuke stuk begonnen, de zoekadvertenties. Omdat HeyHo “the new Kid” is, hebben we een gezonde hoeveelheid brutaliteit geïntroduceerd, een beetje “sass”.

Het leuke van een dergelijke aanpak is, is dat het de aandacht pakt en de mensen die toch niet gaan converteren afstoot.

Gevolg, lagere CTR, maar hogere CR, SUCCESS!

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op:


Down Town

Down Town

Google Search Advertising

Down Town

Namens Down Town beheert itContinues het Google Ads account en creëren en beheren wij de Google Ads campagnes. Niet alleen Search, maar ook de Shopping-, Display- en YouTube-campagnes.

Client

Down Town B.V.

Periode

Jan, 2019 tot heden

Duration

Onbepaalde tijd

Focus

Optimalisatie van omzet uit Google Ads

Google Advertising

#EverySeasonAStepForward

Natuurlijk wil Down Town bovenaan staan in Google. Maar dit is niet in alle gevallen mogelijk, of zelfs relevant.

%

meer Conversie uit Search

meer omzet uit Search Ads

Lagere CPC

Aanpak

Ondanks een slechte markt

Groeien & snoeien

DownTown is van oudsher een snowboard-winkel uit Den Bosch en bestaat al ruim 30 jaar. Het heeft dus al een behoorlijk aantal ups- en downs gekent. Toch was de Corona-crisis van 2020 en 2021 iets anders, omdat feitelijk hun belangrijkste inkomsten, wintersport, gecanceld was.

Dit betekende dat er anders omgegaan moest worden met de search campagnes. DownTown ontwikkelde zich al langer tot een winkel met meer dan enkel snowboards. Zo verkochten ze ook steeds meer skate-, long- en wakeboard.

Hier ben ik met de search campagne steeds verder op in gegaan. Tegelijk zijn de advertenties meer eigenzinnig gemaakt, helemaal in lijn met het verhaal en de mensen van Down Town.

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

De focus ligt voor itContinues hoofdzakelijk op het Google Ads account van Down Town. De Search campagnes presteren uitzonderlijk goed. De kunst met het Down Town account is om het niet aan te laten voelen als een generieke wintersport webshop. Waar echte boarders hun spullen kopen.

Out-of-the-box thinking:

Zoekintentie boven alles

De meest gemaakte fout met Google Ads campagnes is dat de zoekintentie achter de intentie van de opdrachtgever wordt geplaatst. Dit zou geen “out-of-the-box-thinking” mogen zijn en toch…

Wat we hebben gedaan en doen om resultaat te behalen voor Down Town is onderzoeken of wat wij aanbieden in de advertentie aansluit op de daadwerkelijke vraag van de gebruiker.

Wanneer een gebruiker zoekt naar “burton est” dan weten we nog niet wat ze zoeken. Zoeken ze een Burton snowboard met een EST channel, bindingen met het systeem of willen ze meer weten over het systeem? In dit specifieke geval was het dat laatste en hebben we de advertentie gepast zodat dit direct werd beantwoord.

Het direct beantwoorden van de vraag zorgde voor een lagere CTR, maar hogere CR en lagere CPC.

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op:


Camping Fazantenhof

Camping Fazantenhof

Webdev

Camping Fazantenhof

Natuur in het ❤️ van Nederland

Verscholen in de bossen van de Utrechtse Heuvelrug ligt de camping van Jan-Willem Stoorvogel. In 2020 heeft hij dit familiebedrijf overgenomen van zijn moeder en met succes. De camping staat deze zomer helemaal vol.

De website speelt hierbij een grote rol!

Client

Camping Fazantenhof

Periode

2020 tot heden

Duration

Onbepaalde tijd

Focus

Ondersteuning en ontwikkeling van de Website

WebDev & SEO

#doorDeBomenVindbaarZijn

Rust, reinheid, regelmaat.

Eigenlijk alles dat de website technisch miste. Het was een prachtige site, maar had een dikke handleiding.

%

Nieuwe gebruikers

plugin minder

betere laadtijd

Aanpak

Verscholen in het woud der plugins

We moesten flink kappen

De website van Camping Fazantenhof was aan de voorkant echt prachtig, maar aan de achterkant een draak om mee te werken.

Dit uitte zich in conflicterende plugin na updates. Een thema dat hopeloos verouderd was en niet meer werd bijgewerkt zonder dure licentie en een backend waarin je soms uren moest zoeken om een simpele wijziging te doen.

Vandaar dat Jan-Willem, de eigenaar van de camping me vroeg om hier een oplossing voor te vinden voordat het nieuwe camping seizoen begon.

We begonnen met een inventarisatie van de kernfunctionaliteiten en wensen van de klant. vervolgens hebben we bekeken wat er geschrapt kon worden.

Uit deze inventarisatie bleek dat wij terug konden van 27 plugin, naar 12. Met tot gevolg dat de website een stuk lichter werd.

 

Het verhaal van Kimberly Alkemade

WordPress is inmiddels een zeer flexibel en compleet CMS. Toch willen veel developpers er een breiwerk van plugin van maken omdat ze een kleine functionaliteit.

Wij doen niet als of wij compleet anders zijn. Wat itContinues heeft, is een eigen suite aan plugins die nagenoeg alle functionaliteit die WordPress ontbeert.

Out-of-the-box thinking:

Simpel is beter!

Dit is nauwelijks out-of-the-box mogen heten. Maar het is iets dat weinig wordt gedaan. Door de installatie van Camping Fazantenhof te versimpelen wisten we de stabiliteit en werkomgeving te verbeteren en tegelijk de kosten te drukken.

De KISS-methode is wat ons betreft altijd van toepassing. Keep It Simple, Stupid. Als je dit niet doet dan weet je zeker dat je jouw onderhoudskosten binnen kan roeien. Maar zul je jouw klant niet lang tevreden houden.

You can only have one reservation module per page.

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op: