Selecteer een pagina

2023: Een Jaar van Groei & Innovatie

2023 was voor mij, bij itContinues, een jaar vol dynamiek, gekenmerkt door zowel uitdagingen als successen. Ik heb opmerkelijke prestaties geleverd en nieuwe terreinen verkend. Nu is het tijd om terug te blikken op deze reis.

🌟 Succesvolle Arbeidsmarktcampagne voor Schoonmakend Nederland

Het jaar begon met een hoogtepunt: ik rondde de arbeidsmarktcampagne voor Schoonmakend Nederland af. De campagne was gericht op het creëren van maximale bekendheid onder studenten en scholieren in de leeftijdscategorie 16 tot 25, met als doel nieuwe aanwas te vinden voor de schoonmaakbranche. Een verrassende ontdekking was dat, tegen onze verwachtingen in, niet TikTok maar Snapchat het meest effectieve kanaal bleek voor het bereiken van onze doelgroep. Dit leek voornamelijk te komen doordat gebruikers op Snapchat in een meer communicatieve modus zijn in vergelijking met de consumptiemodus op TikTok, wat hen ontvankelijker maakte voor onze boodschappen.

In de uitvoering van de campagne hebben we de succesvolle communicatie uit de eerste fase gehandhaafd, maar met updates zoals bijgewerkte lonen en vergelijkingstabellen. Ondanks dat het loonverschil kleiner was geworden ten opzichte van de eerste fase, bood de schoonmaakbranche nog steeds concurrerende salarissen. We stemden onze contentstrategie ook verder af op de wensen en interesses van onze doelgroep.

Hoewel ik de specifieke resultaten niet kan delen vanwege vertrouwelijkheid, was de campagne een groot succes en overtrof het alle verwachtingen, terwijl het onder budget bleef. Een belangrijke les die ik heb geleerd, is dat visuele communicatie, vooral in de vorm van bewegend beeld, cruciaal is voor succes in het huidige sociale media landschap.

Wat betreft de toekomst van de arbeidsmarktcampagne, zijn er nog geen concrete details die ik kan delen. Echter, de inzichten en successen van deze campagne zullen ongetwijfeld een sterke basis vormen voor toekomstige initiatieven.

💼 Ontwikkeling van de Keurmerk Schoon Campagne

Vervolgens stortte ik me op de Keurmerk Schoon campagne, gericht op het vergroten van de bekendheid van het Keurmerk onder opdrachtgevers van schoonmaakbedrijven. De doelgroep bestond voornamelijk uit facilitair managers, COO’s, en voor kleinere bedrijven het managementteam of de directieondersteuning. In deze fase was ik bezig met het verder definiëren en testen van de doelgroep, waarbij ik nauwkeurig keek welke uitingen de meeste relevante traffic naar onze website KeurmerkSchoon.nl trokken. Dit werd gemeten op basis van specifieke acties op de website, zoals het gebruik van de bedrijven zoekfunctie.

Ik maakte voornamelijk gebruik van in-feed beeld- en video-advertenties op LinkedIn, waarbij ik experimenteerde met verschillende soorten content om te zien wat het beste resoneerde bij onze doelgroep. We ontdekten dat hoewel de radio-campagne van september 2023 mensen bewust maakte van het Keurmerk, het niet direct tot actie leidde. Dit was een waardevolle les; het benadrukte dat zoekmachinemarketing de basis moet zijn voor zo’n campagne en de primaire manier is waarop mensen tot actie overgaan.

In 2024 ligt de focus op het verder uitwerken van zowel de betaalde als organische zoekstrategie. Daarnaast ga ik de contentstrategie verbeteren om onze zichtbaarheid en impact te vergroten. De lessen die ik in 2023 heb geleerd, zijn cruciaal voor het verfijnen van onze benadering en zullen de basis vormen voor de succesvolle voortzetting van de campagne in het nieuwe jaar.

🌐 Strategische Social Media Innovatie bij Schoonmakend Nederland

Een belangrijk project van afgelopen jaar was het ontwikkelen van een Digital Interaction Strategie voor Schoonmakend Nederland. Deze strategie is gericht op het creëren van duidelijke richtlijnen voor medewerkers om zich effectief te manifesteren op social media. Het doel is het vereenvoudigen van processen voor zowel de communicatieafdeling als de vakexperts, om de brancheorganisatie beter te profileren en haar kennis breder te delen. Deze strategie zal een sleutelrol spelen in het versterken van de online aanwezigheid en het delen van expertise van Schoonmakend Nederland.

🏃‍♀️ Ondersteuning van Kimberly Alkemade

Een sportief hoogtepunt was mijn samenwerking met paralympisch atleet en verloofde, Kimberly Alkemade. Ik verzorgde niet alleen haar online communicatie, maar gaf ook haar website een visuele update en beheerde haar social media tijdens belangrijke sportevenementen. Een van de meest memorabele momenten was tijdens de Paralympische Wereld Kampioenschap in Parijs, waar Kimberly een zilveren medaille won op de 200 meter. Deze prestatie was het resultaat van een ongelooflijk spannend vierweg gevecht met haar concurrenten, dat pas op de laatste meter werd beslist. In een adembenemende finale werd het goud nipt gegrepen door de Zuid-Afrikaanse atlete, die uitkwam voor Duitsland, Bensusan. Kimberly’s prestatie, behaald na een intense en nauw bevochten race, was een inspirerende demonstratie van atletisch talent en doorzettingsvermogen, waarmee ze iedereen die haar volgde, inclusief mij, enorm trots maakte.

🛒 Automatisering bij Down Town snowboard, wakeboard en skateshop

Voor Down Town heb ik aanzienlijke verbeteringen aangebracht in hun Channable setup, waardoor de efficiëntie van hun Search en Shopping campagnes aanzienlijk is verhoogd. Door een herinrichting van het systeem en het elimineren van wildgroei aan regels, is de output voorspelbaarder en betrouwbaarder geworden. Dit heeft geresulteerd in een daling van de totale uitgaven met 20%, terwijl het verkeer op niveau is gebleven. Bovendien heb ik het beheerproces zodanig geautomatiseerd dat mijn beheerkosten zijn komen te vervallen, wat leidt tot verdere kostenbesparingen voor Down Town.

🎮 Lancering van de Discord Server

In 2023 lanceerde ik onze eigen Discord-server, DiscordContinues, als een modern alternatief voor traditionele e-mailnieuwsbrieven. Deze stap werd genomen omdat de e-mailnieuwsbrief voornamelijk een oudere doelgroep bereikte die minder aansloot bij de toekomstplannen van itContinues. In tegenstelling tot platforms zoals Slack en Teams, die vaak als te formeel of ‘corporate’ worden beschouwd, bood Discord de juiste mix van informele interactie en functionaliteit.

Op de DiscordContinues server bied ik een direct communicatiekanaal voor cursisten, waar ze hun vragen rechtstreeks aan mij kunnen stellen. De server fungeert ook als een platform voor het vroegtijdig publiceren van blogposts en het opbouwen van een kennisbank over Digital Marketing. Bovendien bevat het een sociale ruimte waar leden kunnen communiceren en discussiëren over diverse aspecten van Digital Marketing.

Hoewel de server momenteel nog relatief rustig is, is een van mijn doelstellingen voor 2024 om meer leven in de server te blazen. De feedback die ik tot nu toe heb ontvangen is positief. Ik heb al meerdere cursisten kunnen begeleiden en waardevolle feedback verzameld voor de Google Search Ads cursus. Opmerkelijk is dat de Discord-server nu al een grotere community heeft dan de e-mailnieuwsbrief.

Voor de toekomst ben ik van plan om de interactie op de server te intensiveren. Ik wil actiever gesprekken voeren en meer begeleiding bieden aan de leden. Er wordt zelfs overwogen om de server te gebruiken bij het ontwikkelen van een nieuwe podcast. Dit zou de server niet alleen een plek maken voor leren en delen, maar ook voor innovatie en het samen creëren van nieuwe inhoud.

🚀 Revolutionaire Aanpak in Google Search Ads Training

Een ander opmerkelijk succes van het afgelopen jaar was de lancering van mijn unieke Google Ads Cursus. Deze cursus onderscheidde zich van traditionele cursussen door geen simpele ‘informatiedump’ te zijn. In plaats daarvan, biedt het een praktische, hands-on ervaring waar cursisten samen met mij aan een campagne werken, deze zelf opbouwen en leren hoe verschillende onderdelen van SEA (Search Engine Advertising) interactief samenwerken. Dit imiteert het echte proces dat veel SEA-specialisten volgen.

De ontvangst van de cursus was boven verwachting. Op Udemy scoorde het een indrukwekkende rating van 4,51, wat mijn verwachtingen ruimschoots overtrof. Ondanks dat ik nog geen actieve promotie had ingezet, had de cursus al 36 cursisten uit Nederland en België aangetrokken op het moment van schrijven. Dit wijst op een sterke vraag en waardering voor deze nieuwe benadering van Google Ads training.

Hoewel de cursus succesvol was, zijn er enkele verbeterpunten die ik in 2024 zal aanpakken. Momenteel ben ik bezig met het ontwikkelen van een verbeterd script en een visuele update voor de cursus, om enkele onvolkomenheden en uitlegproblemen aan te pakken.

In 2024 zal er een tweede versie van de cursus gelanceerd worden, inclusief een Engelse versie. Dit is een strategische stap om itContinues ook internationaal op de kaart te zetten. De succesvolle start en de positieve feedback zijn een sterke motivatie om deze cursus nog verder te verbeteren en een breder publiek te bereiken.

🏠 Nieuwe Fase: Werk- en Creatieruimte

In september markeerde ik een nieuwe fase voor itContinues door te verhuizen naar een nieuwe, ruimere kantoorruimte. Deze verhuizing, ingegeven door een verandering in woonomgeving, bood een uitgelezen kans om het kantoor grondig aan te pakken, aangezien de oude ruimte niet langer beschikbaar was.

De nieuwe kantoorruimte is ruim twee keer zo groot als de vorige en is uitgerust met twee werkplekken voorzien van gemotoriseerde zit-sta bureaus. Het meest opvallende is dat de ruimte ook dienstdoet als een studio, uitgerust met opnameapparatuur voor podcasts en video’s. Dit maakt het een multifunctionele omgeving, ideaal voor het ontwikkelen van ideeën en het direct uitwerken tot minimal viable products. De ruimte is perfect ingericht voor het produceren van diverse soorten content, zoals podcasts, explainer video’s en online workshops.

Deze nieuwe setting bevordert niet alleen een betere samenwerking met klanten, maar opent ook de deur naar nieuwe mogelijkheden en manieren van werken. Het biedt de ideale omgeving voor creatieve brainstormsessies, productie van content en interactieve klantensessies. Jan-Willem Stoorvogel van Camping Fazantenhof, die als eerste klant op deze nieuwe locatie werkte, was zeer te spreken over de verbeteringen. Zijn positieve feedback bevestigt dat deze nieuwe kantoorruimte een aanzienlijke stap voorwaarts is in het faciliteren van een productieve en inspirerende werkomgeving.

Deze verandering markeert een belangrijk moment in de evolutie van itContinues, waarbij de nieuwe ruimte niet alleen dient als een efficiëntere werkplek, maar ook als een symbolische representatie van groei en aanpassingsvermogen.

🌙 Redesign in Dark mode

De website van itContinues heeft een transformatie ondergaan, met een stijlvolle ‘Dark Mode’ als basis. Deze keuze is niet alleen visueel aantrekkelijk, maar zorgt ook voor duidelijke segmentatie en afkadering van informatie, waardoor de website overzichtelijker en gebruiksvriendelijker wordt. In 2024 plan ik de content templates voor landingpagina’s verder te ontwikkelen en de website volledig tweetalig te maken, met Engels als aanvullende taal. Deze vernieuwingen sluiten perfect aan bij de nieuwe werk- en creatieruimte, en zullen de online presentatie van itContinues verder versterken.

🏺 Handgemaakte Elegance: Lancering van de Handmade Urn Website

Voor Handmade Urn heb ik een e-commerce website ontwikkeld die de ambachtelijke vaardigheden van Jeroen en Werner in de schijnwerpers zet. De website benadrukt vakmanschap door het productieproces van de handgemaakte urnen inzichtelijk te maken en bezoekers mee te nemen in dit proces. Deze site is meer dan alleen een verkoopplatform; het is een weerspiegeling van de kunst en toewijding die in elk product gaat. Terwijl Handmade Urn aan het begin van haar reis staat, zal deze website zich verder ontwikkelen en groeien, net als het bedrijf zelf.

🎆Vooruitkijkend naar 2024

Terwijl ik trots terugkijk op 2023, kijk ik ook vooruit naar de spannende mogelijkheden in 2024. Mijn plannen omvatten:

  • Lancering van versie 2 van de Google Search Ads cursus.
  • Ontwikkeling van een Engelstalige versie van de cursus voor Udemy.
  • Ondersteuning van de Paralympische Spelen in Parijs.
  • Doorontwikkeling van de itContinues website.
  • Lancering van diverse podcasts door zowel itContinues als mijn klanten.
  • Uitbreiding van het YouTube-kanaal van itContinues.
  • Uitvoering van de contentstrategie van itContinues.

2024 belooft een jaar vol innovatie en groei te worden. Ik ben klaar om deze uitdagingen aan te gaan!

0 reacties

Een reactie versturen

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Nieuwsbrief

Schrijf je in voor de nieuwsbrief

Schrijf je nu in voor de itContinues nieuwsbrief en blijf op de hoogte van de nieuwste ontwikkelingen in online marketing strategieën. Mis deze waardevolle kans niet en het is nog gratis ook!