itContinues

Verhalen blijven zich doorlopend ontwikkelen

Vaak ligt de nadruk in digitale marketing op sales en niet op datgene wat je in de markt zet. Zonder een doordacht verhaal en aanpak is het moeilijk om mensen een goed beeld te geven van jouw oplossing.

Daarom focus ik mij eerst op het verhaal van de oplossingen die jouw onderneming biedt, en daarna op de media die deze oplossing uitdragen en verspreiden.

Wanneer het verhaal over jouw oplossing duidelijk is, volgen de andere aspecten zoals doelgroepen, marketingkanalen en tactieken vanzelf. Jouw strategie begint bij dit verhaal; het is er niet slechts een onderdeel van.

content creatie

Wat doe ik anders dan anderen?

We vertellen ons verhaal dagelijks via onze website, social media, in e-mails, advertenties en persoonlijk. In veel gevallen vormt dit een sterke basis. Door voort te borduren op deze organische basis, blijven we trouw aan de toon en stijl van jouw onderneming.

Nu lijkt het misschien alsof ik jou al het werk laat doen en dat ik enkel advies geef. Echter, ik analyseer, plan en experimenteer op basis van jouw huidige boodschap. Tegelijkertijd leer ik jou, of jouw team, hoe ze hun communicatie kunnen aanpassen en aanscherpen om meer uit elke interactie te halen.

Je hebt vast wel eens gehoord over “Growth Hacking”. Wij vinden de term misschien wat onhandig, maar de onderliggende theorie zeer sterk. Wij hanteren een experimentele, doordachte en iteratieve werkwijze, gelijk aan Growth Hacking, maar trekken dit breder dan enkel marketing.

We stand on the shoulders of giants

Bernard of Chartres

Ik heb het wiel niet uitgevonden; zelfs de manier van werken die ik hanteer, is niet geheel origineel. Het is gebaseerd op de lessen die anderen voor ons hebben geleerd.

De belangrijkste les die ik heb geleerd, is dat de details van elk verhaal het verschil maken – dit geldt ook voor ons verhaal over marketing. Ik zal je nooit vertellen dat:

“Deze ene tactiek je omzet gaat ver-X-voudigen!”

Want hoewel een bepaalde tactiek enorm waardevol kan zijn voor de één, betekent dit niet dat het ook bij de ander blijvend effectief is.

Ik onderzoek voordat ik test,
ik experimenteer voordat ik opschaal.

Risico’s neem je niet op basis van een onderbuikgevoel, maar op basis van resultaten. Maar hoe kom je aan resultaten voor iets dat je nog nooit hebt gedaan?

Simpel, door ermee te experimenteren.

Niet door er meteen vol in te gaan, maar door gericht je aannames om te zetten in één of meerdere hypotheses en deze te toetsen door experimenten uit te voeren. Dit klinkt als een lang proces, maar dat hoeft het absoluut niet te zijn.

 

Wil je meer leren over mijn aanpak?

Download het eBook
“Digital Marketing is een Proces”

Het proces

Ik heb een vaste en heldere manier van werken die bestaat uit de volgende stappen.

1. Vragen

Wat wil je weten? Waar heb je deze kennis voor nodig? Op basis waarvan wil je dit weten? Hoe past dit in jouw verhaal?

2. Onderzoek

Wanneer we duidelijk hebben wat we willen weten, dan gaan we kijken wat er bekend is. Hebben anderen al vergelijkbare dingen gedaan? Welke tactieken zijn waardevol gebleken in het verleden in deze situaties? Welke fouten zijn gemaakt?

In deze fase gaan we op ideeënjacht, niets is te gek!

3. Hypothese

Wanneer we onze aannames duidelijk hebben en we begrijpen hoe ze bij kunnen dragen aan het hele verhaal, dan ontwikkelen we een hypothese. Deze hypothese is duidelijk en falsificeerbaar.

4. Experiment

De cleanroom wordt gemaakt en het laboratorium wordt opgebouwd. Nu gaan we testen. Kloppen onze hypotheses? Gebeurt wat wij verwachten dat er moet gebeuren?

5. Analyse

De resultaten van het experiment zijn binnen en deze analyseren we. Het interesseert ons in deze fase niet of de verwachtte uitkomst behaald is.

We controleren of het experiment is verlopen zoals het moest verlopen en of de resultaten betrouwbaar zijn, pas dan trekken we een conclusie.

6. Besluit

Vervolgens nemen we een besluit, deze stap kan een viertal uitkomsten hebben:

 1. Itereren
  Soms moet je eerlijk zijn en weet je gewoon nog niet genoeg en is een vervolg noodzakelijk.
 2. Opschalen
  Yes! We hebben het experiment toonde aan wat we wilde zien. Tijd om het uit te rollen.
 3. Draaien
  Het experiment is deels mislukt, maar op basis van de geleerde lessen zien we een ander pad.
 4. Stoppen
  Dit werkt niet, jammer maar helaas. We documenteren de aanpak en stoppen het in het archief.

Storytelling

Een goed verhaal is van gigantisch belang in Marketing. Ik zou willen dat eht anders was, maar met een goed product ben je er niet meer. Het verhaal moet kloppen anders komt het niet door de vibe-check van de klan.

Copywriting

Eerlijk, ChatGPT en AI zijn van gigantisch belang voor onze copywriting. Dit heeft als voordeel dat we sneller doelgroep specificeke teksten (door)ontwikkelen. Zonder steeds een nieuwe copywriter te moeten vinden.

Content creation

Je komt tegenwoordig niet meer wel met een goede kop en body tekst. Multimediaal denken is de enige weg voorwaarts. Dit moet kosten effectief worden gedaan en itContinues wordt hier steeds beter in. Doe er dus je vooreel mee.

Training

Is het tijd om delen van je Digital Marketing in-house te brengen. Ik train je mensen met alle liefde zodat zij jouw digital marketing helemaal zelf kunnen verbeteren. Of wil je meteen op eigen benen staan? Check het cursus-aanbod.

Analytics

Meten is weten en Analytics is de verzamelnaam van alles dat dit bewerkstelligd. Een sterke basis inrichting is het halve werk en maak het maken van een nuttig dashboard een stuk makkelijker

Web Development

Snel een degelijke site ontwikkelen wordt vaak moeilijker over gedaan dan het daadwerkelijk is. Wij maken gebruik van WordPress icm Divi builder met een daarop afgestelde suite aan plugins. Zo houden wij ontwikkelingstijd tot een minimum.

Digital Advertising

Waarschijnlijk niet wat je wilt horen, maar wel wat je moet weten. Je kan geen snel resultaat meer behalen zonder online advertising. Dit betekent dat we iedere euro slim moeten uitgeven en met een plan

Discoverability

Ofwel “Vindbaarheid” is belangrijker en lastiger dan ooit. De makkelijke wegen zijn vergeven en creativiteit is belangrijker dan ooit. itContinues maximaliseert Discoverability door synergie tussen ads en content te creëren.

Na ruim 10 jaar bij diverse Digital Marketing Bureaus te hebben gewerkt, merkte ik dat de online marketing van bedrijven zelden optimaal ingericht is op synergie.

Het viel me ook op dat de online marketingbureaus waar ik voor werkte op deze manier hun zuilen vooral in stand hielden. SEO en SEA hadden weinig connectie met elkaar en Social content en advertising ook niet.

Daarom ben ik al in 2014 begonnen met mezelf multidisciplinair opleiden. Ik wilde de verbindende factor worden tussen alle disciplines.

Uiteindelijk gaf ik in 2019 de droom op om dit binnen een bestaand digital marketingbureau te doen en ben ik voor mezelf begonnen en doe ik wat ik hier beschrijf.

Ook ben ik afgelopen jaar begonnen met het trainen van nieuw talent om deze wijze van denken te adopteren.

Hervé Maas

Kennismaken?