itContinues

Creëert Verhalen die zich ontwikkelen.

Vaak ligt de nadruk op marketing en niet dat wat je in de markt zet. Zonder een goed verhaal is het nagenoeg onmogelijk om iets over te dragen.

Daarom focus ik me eerst op jouw verhaal en vervolgens wat het doel van jouw doelgroep is.

Wanneer jouw verhaal duidelijk is, dat volgen de andere aspecten zoals doelgroepen, marketingkanalen en tactiek. Jouw strategie begint bij je verhaal, het is niet enkel een onderdeel van.

content creatie

Wat doe ik anders dan anderen?

We vertellen ons verhaal dagelijks op onze website, social media, in mails, advertenties en in persoon. In veel gevallen is dit een hele sterke basis. Door op deze organische basis voort te borderuren blijven we trouw aan de toon en stijl van jouw onderneming.

Nu klinkt dit alsof ik jou al het werk laten doen en ik enkel adviezen geef. Ik analyseer, plan en experimenteer op basis van jouw huidige boodschap. Tegelijk leer ik jou, of jouw mensen, hoe ze hun communicatie aanpassen en verscherpen om meer uit iedere interactie te halen.

Je hebt vast wel eens gehoord over “Growth Hacking”. Wij vinden de term onhandig, maar de onderliggende theorie erg sterk. Wij hanteren de experimentele, doordachte en itererende manier van werken die Growth Hacking ook hanteert en trekken dit breder dan marketing.

We stand on the shoulders of giants

Bernard of Chartres

Ik heb het wiel niet uitgevonden, zelfs de manier van werken die ik hanteer is niet geheel origineel. Het is gebaseerd op de lessen die anderen voor ons leerden.

De voornaamste les die ik leerde is dat details van ieder verhaal het verschil maken. Het verhaal dat we over onze marketing vertellen dus ook. Ik zal je nooit vertellen dat:
“Deze ene tactiek je omzet gaat ver-X-voudigen!”

Want hoewel een bepaalde tactiek mega waardevol kan zijn bij de een, hoeft het niet te betekenen dat het ook blijvend werkt bij de ander.

Wij onderzoeken voordat we testen,
wij experimenteren voordat we opschalen.

Risico’s neem je niet op basis van je onderbuikgevoel, die neem je op basis van resultaten. Maar hoe kom je aan resultaten voor iets dat je nog nooit gedaan hebt?

Simpel, je experimenteert ermee.

Niet door ineens volle bak erin te duidelijk maar door gericht je aannames over iets om te zetten in één of meerdere hypothese en deze te bewijzen door experimenten uit te voeren. Dit klinkt als een lang proces, maar dit hoeft het absoluut niet te zijn.

Wil je meer leren over mijn aanpak?

Download het eBook
“Digital Marketing is een Proces”

Ons proces

We hebben een vaste en heldere manier van werken die bestaat uit de volgende stappen.

Vragen

Wat wil je weten? Waar heb je deze kennis voor nodig? Op basis waarvan wil je dit weten? Hoe past dit in jouw verhaal?

Onderzoek

Wanneer we duidelijk hebben wat we willen weten, dan gaan we kijken wat er bekend is. Hebben anderen al vergelijkbare dingen gedaan? Welke tactieken zijn waardevol gebleken in het verleden in deze situaties? Welke fouten zijn gemaakt?

In deze fase gaan we op ideeënjacht, niets is te gek!

Hypothese

Wanneer we onze aannames duidelijk hebben en we begrijpen hoe ze bij kunnen dragen aan het hele verhaal, dan ontwikkelen we een hypothese. Deze hypothese is duidelijk en falsificeerbaar.

Experiment

De cleanroom wordt gemaakt en het laboratorium wordt opgebouwd. Nu gaan we testen. Kloppen onze hypotheses? Gebeurt wat wij verwachten dat er moet gebeuren?

Analyse

De resultaten van het experiment zijn binnen en deze analyseren we. Het interesseert ons in deze fase niet of de verwachtte uitkomst behaald is.

We controleren of het experiment is verlopen zoals het moest verlopen en of de resultaten betrouwbaar zijn, pas dan trekken we een conclusie.

Besluit

Vervolgens nemen we een besluit, deze stap kan een viertal uitkomsten hebben:

 1. Itereren
  Soms moet je eerlijk zijn en weet je gewoon nog niet genoeg en is een vervolg noodzakelijk.
 2. Opschalen
  Yes! We hebben het experiment toonde aan wat we wilde zien. Tijd om het uit te rollen.
 3. Draaien
  Het experiment is deels mislukt, maar op basis van de geleerde lessen zien we een ander pad.
 4. Stoppen
  Dit werkt niet, jammer maar helaas. We documenteren de aanpak en stoppen het in het archief.

Storytelling

Copywriting

Content creation

Training

Analytics

Web Development

Digital Advertising

SEO

Over Hervé

Hervé Maas

Hervé Maas

Digital Marketer/Creator

Na ruim 10 jaar bij diverse Digital Marketing Bureau te hebben gewerkt, merkte Hervé dat het verhaal van bedrijven zelden goed onderbouwt is.

Het is iets dat wordt opgelegd, op basis van onderbuikgevoel en ervaring. Gevoel mag niet genegeerd worden, hoort het geen factor meer te zijn wanneer een besluit valt.

Je verhaal begint bij een goed gevoel en ontwikkelt zich tot de krachtige kern van alles dat je doet.

 

Kennismaken?