Digital Marketing Tutorials

Alles op deze pagina is er om jouw leven makkelijker te maken. Want hoewel Digital Marketing de afgelopen jaren de standaard is geworden. Kennen velen onder ons de basics van Digital Marketing niet en dat is niet erg. Op deze pagina krijg je een spoedcursus in Digital Marketing.

Op deze pagina leer je de basics, terminologie en word je wegwijs op de belangrijkste platformen. Zodat jij er zelf mee aan de slag kan, of een ander aan het werk kan zetten.

Toegang geven tot:

Tegenwoordig is het belangrijk om zorgvuldig om te gaan met jouw logingevens. Gelukkig bieden eigenlijk alle platformen manieren om derden toegang te geven zonder je gegevens te delen.

BINNENKORT > WAT BETEKENT WAT:

Welke gegevens kan ik vinden in de diverse platformen en wat betekenen ze? Wat gek genoeg is niet iedere interactie hetzelfde op ieder platform.

Betaalmethode toevoegen:

Ook in digital marketing moet voor sommige exposure betaald worden. In deze sectie zorgen we ervoor dat het goed gaat.

In de concept fase

Ik heb een idee!

Hier moet iets komen

en ik weet nog niet wat.

Diversen

Hier vindt je de Tutorials die ik geen duidelijk plekje weet te geven. Want hoe vraag ik bijvoorbeeld een Google Maps API key aan. Niet iets wat je dagelijks doet.

Succes met je project!

Toegang geven tot:

Steeds meer mensen komen er op een vervelende manier achter dat Access Management voor hun accounts belangrijk is. Het kan niet alleen veel tijd kosten wanneer dit niet goed geregeld is en er iets fout gaat. Maar het kan ook veel geld kosten wanneer een advertentie account misbruikt wordt.

Op deze manier kan er een eind komen aan de beruchte wachtwoorden-sheet. Het beruchte document dat in diverse bedrijven voor enorme datalekkages heeft gezorgd.

In de onderstaande video’s wordt uitgelegd hoe jij een persoon toegang geeft en op het juiste niveau.

Google Analytics

In deze video leer je hoe je een derde persoon of bedrijf toegang geeft tot Google Analytics en welke toegangsniveau’s mogelijk zijn zodat de integriteit van jouw Google Analyics installatie intakt blijft.

Google Ads

In deze video leer je hoe jij een derde partij, zoals een agency, manager of nieuwe gebruiker toegang geeft tot jouw Google Ads account. Ook leer je hoe je toegang intrekt tot deze of de vorige derde partij

LinkedIn Business Page

Hoe geef jij jou collega’s of een derde partij toegang tot jouw Linkedin Business Page? Dat gaat dus zo. Het is een erge korte video, waarin je wordt uitgelegd hoe jij toegnag geeft, met een passend niveau en hoe je het intrekt.

Linkedin Campaign Manager

Deze video leert je hoe jij een derde toegang geeft tot jouw LinkedIn Business page, op het noodzakelijke niveau. Erg belangrijk aangezien misbruik van een Ads account steeds populairder wordt en veel geld kan kosten.

Facebook Page

In deze video laat ik je zien hoe jij snel een derde gebruiker – zoals een digital marketing agency – toegang geeft tot jouw Facebook-pagina. Dit kan van belang zijn als zij content voor je maken of namens jou gaan adverteren.

Facebook Ads

En daarna de toegang geven tot Facebook Ads

Wat betekent wat?

Zou het niet makkelijk zijn als op ieder platform de betekenis van een “Impressie/Vertoning”, “Interactie”, of “Click” hetzelfde betekent?

Jammer genoeg is dit niet het geval in deze korte video’s wordt uitgelegd wat ze betekenen voor de diverse platformen en hoe je het zo effectief mogelijk vergelijkt

BINNENKORT

Binnenkort meer over het verschil tussen klikken en klikken.

Verkeer of Traffic

Wanneer een digital marketer je vertelt dat de hoeveelheid verkeer of traffic naar jouw website omhoog gaat, dat bedoelt deze dat er meer mensen naar jouw website komen uit diverse bronnen.

CTR (Click Through Rate)

Ofwel doorklik ratio is de verhouding tussen hoe vaak een uiting is vertoond aan gebruikers en hoe vaak gebruikers op deze uiting hebben geklikt. Vaak denken mensen dat dit alleen voor advertenties geldt, maar het geldt voor iedere bron van verkeer.

Conversie

Met een conversie kunnen verschilende dingen bedoelt worden. Maar het doelt  altijd op een gewenste actie door een gebruiker. Bijvoorbeeld een aankoop of inschrijving van een nieuwsbrief, maar ook een “click”.

Click

Een click is exact wat het lijkt. Een klik of tap op een digitaal object, zoals een advertentie. Het is één van de eerste en meest voorkomende vormen van conversie.

CR (Conversion Rate)

De Conversie Ratio is de ratio van gebruikers /bezoekers van jouw website die een specifieke gewenste actie uitvoert. Bijvoorbeeld een aankoop doet. De gebruiker is dan geconverteerd tot klant.

Search Ads of Zoekadvertenties

Dit type advertentie vinden we exclusief bij zoekmachines zoals Google, Bing en DuckDuckGo. Wanneer je iets zoek, zie je deze doorgaans als de eerste resultaten. jammer genoeg zijn dit meestal niet de beste antwoorden op jouw vraag. Ze bestaan altijd uit tekst en soms een afbeelding.

Social Ads

Social Ads zijn een breed spectrum aan advertentie formaten die enkel te vinden zijn op Sociale platformen als Linkedin, Facebook, Instagram en Pinterest. Ze kunnen bestaan uit afbeeldingen, tekst en video.

Display Ads

Display advertenties zijn de oudste, meest gehaatte en geblokkeerde advertentievariant. Het zijn de welbekende banners die altijd hun best doen om jouw aandacht te pakken en afleiden van wat je eigenlijk wilt doen.

Betaalmethode toevoegen:

Voor niets gaat de zon op. Soms zullen we daarom onze betalingsgegevens moeten doorvoeren. In deze sectie ontdek je van de verschillende platformen waar en hoe dit moet.

Linkedin Campaign Manager

Wil je gebruik maken van Linkedin Ads, zelfs als je een tegoedcode hebt, dan zul je een betaalmethode moeten toevoegen. Linkedin Campaign Manager heeft dit behoorlijk goed verstopt. In deze video vind je uit waar.

Diversen:

Eerlijk, ik maak soms handige video’s die ik niet direct weet te plaatsen. Hier staan alle diversen. Van het opvragen van API-keys tot… nou ja, op dit moment is het nog maar één video.

Er komen er nog meer.

Google Maps API

Hoe kom je aan een Google Maps Javascript API-key? In deze video leg ik het uit. Dit kan handig zijn om bijvoorbeeld een kaartje te vertonen  op jouw eigen website.