Wat is jouw merkverhaal?

Behaalt jouw Digital Marketing resultaat?

Waarom,
  • Klikken ze niet op jouw advertenties?
  • Converteren ze nauwelijks?
  • Luisteren ze niet naar je verhaal?

Ik weet niet hoe ik dit anders moet zeggen dan, “je bent saai” en “je bent niet te volgen”. Je vertelt geen goed verhaal, je vertelt feiten en tot overmaat van ramp, schep je ook nog eens op!

Jouw idee, product of dienst is niet “de beste”, “de grootste”, “de meest gebruikte”. Zelfs als het waar is, is dit niet het geval.

Jouw Digital marketing & merkverhaal zijn niet op orde en jij weet het.

Digital Marketing Proces

Wil je zelf

aan de slag met jouw Digital Marketing Proces?

Laten we beginnen met je merkverhaal.

Verhalen zijn de belangrijkste manier waarop de mens kennis met elkaar deelt, sterker nog, het is de enige manier waarop de mens kennis met elkaar deelt. Je ziet steeds vaker dat een bedrijf data-driven werkt en dat ze data verzamelen uit X bronnen om te helpen tot besluiten te komen. Wat er dan vervolgens gebeurd is dat je een slechte presentatie krijgt vol tabellen die jij moet begrijpen. Wat vergeten wordt al deze data te verbinden tot een coherent verhaal.

Een verhaal geeft duiding aan informatie.

Bouw je geen verhaal rond de beschikbare informatie, dan is het waardeloos.

Wat doet itContinues?

Wij verzorgen Digital Story-Driven Marketing in Technologie-, Gezondheid- en Sport-sectoren op basis van het Storynomics-concept.

Hoe vormen wij Digital Story-Driven Marketing?

Wij vormen story-driven marketing & content op basis van data vergaart door middel van experimentatie.

Wat wij doen heeft veel weg van Growth Hacking. Op basis van kleine experimententen ontdekken we de essentie en snijden we het overbodige weg.

De werkwijze heeft wat weg van houtbewerking. We beginnen met een blok hout en het juiste gereedschap. Door te meten, snijden, schuren, polijsten en tijd bereiken we het gestelde doel.

Hoe ziet het proces er uit?

Draag jouw verhaal over door middel van digital marketing, storytelling en content creatie.

Ontwikkel op basis van een doorlopend experimentatie proces zodat dat jouw verhaal klopt, het in de juiste context vertelt, de mensen bereikt die ervoor open staan en dat ze het doorvertellen.

i
1. Kom tot een hypothese

Wat denken wij dat onze doelgroep wil leren en/of oplossen in hun leven. Waar willen ze deze oplossing vinden of waar zijn ze ontvankelijk voor suggesties? Hoe ziet succes er uit en hoe weten we dat we succesvol zijn?

De hypothese is het concept verhaal

2. Creëer een Lab

Een verhaal wordt ergens vertelt. Een plek waar het thuis en vertrouwd is en het doorontwikkelt kan worden. Dit kan een website, social media kanaal, E-mailserie of een combinatie van alles zijn.

Test de hypothese in een veilige omgeving

Vindt de doelgroep

We hebben mensen in ons lab nodig. Anders kunnen zij ons niet tonen wat de oplossingen zijn waar zij voor open staan. Om mensen te vinden zullen we ze moeten verleiden tot deelname of een zo organisch mogelijke wijze.

Werf leden van de doelgroep om de hypothese te contorleren

Schaal op voor verspreiding

Zodra de gewenste effectiviteit behaald is gaan we opschalen, niet door meer geld in advertentie campagnes te steken, maar door organisch verkeer op te bouwen via de kanalen die passen bij het verhaal en de doelgroep.

Succes ontstaat uit iteratie

Door dit proces doorlopend te herhalen ontstaat een ijzersterk verhaal dat de beoogde doelgroep raakt en onder hen verspreid. Om je te helpen een eerste verhaal te ontwikkelen, biedt itContinues de “Merkvehaal Hypothese” aan. Dit document is eigenlijk simpele blauwdruk helpt je een eerste hypothese verhaal te vormen.

[dmpro_image_hotspot _builder_version=”4.16″ _module_preset=”default” global_colors_info=”{}”][/dmpro_image_hotspot]

Over itContinues & mij

Mijn naam is Hervé Maas en ik houd mezelf al jaren bezig met het digitale. Digitale content, digitale marketing, digitale verhalen.

Sinds 2008 werk ik aan de digitale marketing van diverse bedrijven. Van kleine kinderkleding zaken en startups tot multinationals als L’Oréal, Ziggo en Teijin Aramid. Toen in loondienst bij verschillende Digitale Marketing Bureau’s zoals Searchresult, Riff Online en Onetomarket.

Toen specialiseerde ik mezelf in Zoekmachine adverteren, maar in de laatste jaren ben ik mezelf breder gaan ontwikkelen. In mijn rol als Lead consultant leerde ik dat een verhaal pas tot leven komt wanneer het consistent vertelt wordt in ieder kanaal en ieder kanaal moet op elkaar afgesteld zijn.

Deze vaardigheid heb ik verder ontwikkelt en wil ik nu voor jou inzetten.

Blog & Nieuws

Wil jij aan de slag met een story-driven aanpak?

Neem contact op: